Anders Utrecht

Over Ons

Anders Utrecht bouwt een netwerk voor langdurige samenwerking. Hiertoe voorzien we een online platform dat drie actiepunten realiseert:

  1. Initiatieven in kaart brengen

Onze Anders Utrecht kaart verzamelt informatie over het wie, wat, waar en waarom van lokale initiatieven en stelt deze beschikbaar voor publiek gebruik. Dit vergroot de zichtbaarheid van organisaties in de Utrechtse gemeenschap. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om succesverhalen te delen, verbanden te leggen en kansen voor productieve samenwerking te ontdekken. Het resulterende netwerk kan wederzijds voordeel bieden door het delen van kennis en middelen tussen deelnemende organisaties.

  1. Podcasts ontwikkelen

Sinds maart 2021 ontwikkelt Anders Utrecht podcasts in samenwerking met lokale organisaties. Met deze podcasts geven we initiatieven een stem en creëren we een platform voor het delen van ervaringen. Door in conversatie te gaan met elkaar kunnen we een gezamenlijke visie en aanpak ontwikkelen rond maatschappelijke problemen. De podcasts behandelen gedeelde thema’s als sociale inclusie, cultuur, voedsel en kunst, met meer afleveringen in de maak. Het delen van verhalen en discussies brengt nieuwe oplossingen onder de publieke aandacht. Hiernaast kan het podcastkanaal een startpunt zijn voor het bundelen van krachten en middelen onderling organisaties en het verspreiden van ideeën rond sociale transformatie.

  1. Langdurige samenwerking stimuleren

Anders Utrecht is de eerste stap in het opbouwen van een netwerk van gemeenschapsinitiatieven, onderzoekers en beleidsmakers, verenigd onder het doel om samen nieuwe en innovatieve oplossingen te ontwikkelen rond maatschappelijke uitdagingen. Dit doen we door het organiseren van workshops en thematische samenkomsten. Ook helpen we netwerkleden met praktijkgericht onderzoek. Zodanig kunnen we de coproductie van kennis actief stimuleren en nog meer kansen creëren voor het delen van ervaringen, middelen en contacten.

Samenwerken

Anders Utrecht bouwt productieve en transformatieve relaties tussen de gemeenschap en de universiteit in Utrecht. Voor meer informatie over het netwerk kunt u een bericht achterlaten via onderstaand formulier.