Anders Utrecht

Nieuws

Workshop Verslag – Sociale Media & Online Communicatie

13 mei 2022 – Na rondvraag bij onze Anders Utrecht netwerkleden bleek dat veel lokale organisaties worstelen met vraagstukken rond online communicatie en het gebruik van sociale media. Daarom besloten we om onze voorjaarsworkshop aan dit onderwerp toe te wijden. De workshop vond plaats op vrijdag 13 mei in het gebouw van het departement media-en-cultuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht. Het evenement werd bijgewoond door deelnemers van verschillende netwerkleden, het Anders Utrecht team en enkele connecties verbonden aan het Anders Utrecht project.

Tijdens de workshop gaven drie onderzoekers van de universiteit met een achtergrond in mediastudies – Dan Hassler-Forest, Thomas Boeschoten en Jeroen Bakker – een korte presentatie. Tijdens deze presentaties kwamen, onder andere, de volgende vragen aan bod:

Wat is de meerwaarde van sociale media voor lokale organisaties, initiatieven en burgerbewegingen?

Hoe kunnen lokale organisaties hun online aanwezigheid op de meest efficiënte manier onderhouden?

Welke sociale-media kanalen worden het best gebruikt om bepaalde doelgroepen te bereiken?

Na de presentaties hielden we een groepsdiscussie onder leiding van Anders Utrecht teamlid Dan. Tijdens deze discussie konden deelnemende organisaties hun vragen en ervaringen delen met de groep. Op deze manier kregen deelnemers een kans om van elkaar te leren en gerichte vragen te stellen aan de sprekers. De workshop werd afgesloten met een netwerkborrel waar deelnemende organisaties elkaar en het Anders Utrecht team beter leerde kennen.

Meer workshops zoals deze volgen binnenkort. Word Anders Utrecht-lid of schrijf je in op onze mailinglijst via onderstaand formulier voor regelmatige updates over evenementen.